ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Belören Ortaokulu

Ekm

Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından "Mevlid Kandili" olarak kutlanmaktadır.Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilân etmiştir.
"Kutlu Doğum (Hz. Peygamberi Anma ve Peygamberlere Saygı) Haftası" hepimize mübarek olsun.

Ağu

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesini başlattı. Okullara 3 milyarlık ek bütçeyle iyileştirmeler yapılıyor; atölyeler, kitap setleri, laboratuvarlarla okullar destekleniyor. Güçlü Eğitim Güçlü Türkiye

Ağu

Okumulumuz yeni eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında ilçe milli eğitim şube müdürlerimiz Sayın Ramazan GÜRSUL ve Sayın Mehmet ERDOĞAN tarafından denetlendi.

Haz

Öğrencilerimiz karnerini, takdir, teşekkür belgelerini sevinçle aldılar. Ayrıca etkinliklerde başarı gösteren öğrencilere ödüller verildi.

Haz

Okulumuz tarafından 4006 tübitak bilim şenliği fuarı Belören Belediye Başkanı Mahmut TURAN, Orman işletme şefi Mehmet UYLU, Şube Müdürlerimiz Sayın Abdullah DOĞAN ve Ramazan GÜRSUL ve çevre okul müdürlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Haz

İlçe Kaymakamlığımız tarafından desteklenen "Kalbimiz Aynı Atıyor" projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ileproje koordinatörü Ege SAKİN ve Gölbaşı Devlet Hastanesinde görev yapan gönüllü doktorlarımız Mustafa Mert AKIN ile Ziya DOLAŞ ilçemiz köy ve kasaba ilkokullarımızı ziyaret etti.

Proje kapsamında çocuklarımıza hem "Veterinerlik" ve "Doktorluk" meslekleri hakkında bilgi verildi.

Özellikle hayvan sevgisi hem de hayvanların da insanlar gibi dünya üzerinde yaşayan bir canlı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklarımıza stetoskop hediye edilerek öncelikle öğrencilerimiz kendi kalplerini, sonra arkadaşlarının kalp atışlarını dinledi. Ardından sınıf ortamına getirilen kedi, köpek ve kuzuların kalp atışları dinlenilerek insanlar ve hayvanların aynı şekilde kalp atışına sahip olduğu uygulamalı olarak gösterildi.

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ: "Dünya üzerinde insanlar, hayvanlar ve diğer canlılar hep beraber yaşamaktalar. Bu nedenle çevremizde gördüğümüz kedi, köpek ve kuzu gibi hayvanları gördüğümüzde kötü davranmayalım, onlarında bir canlı olduğunu ve kalbimizin onlarla aynı attığını unutmayalım." dedi.

Proje kapsamında Gölbaşı ilçesinin tüm köy okulları gezilerek uygulamalı bilgilendirme yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh ÖZDEMİR: " Kalbimiz Aynı Atıyor Projesinin ilçemiz köy okulları öğrencilerimizde uygulanmasını sağlayan Kaymakamımız Sayın İhsan AYRANCI'ya, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ile proje koordinatörü Ege SAKİN ve Gölbaşı Devlet Hastanesinde görev yapan gönüllü doktorlarımız Mustafa Mert AKIN ile Ziya DOLAŞ'a teşekkür ederim." dedi.

May

Belören İlk/Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz "Çocuklarımızı Alkışlıyoruz" Programında etkinliklerini sergilediler.

Gölbaşı Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programa; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh ÖZDEMİR, İlçe Emniyet Müdürümüz Şahin GÜL,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Abdullah DOĞAN ve Ramazan GÜRSUL, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, öğrencilerimizin şiir, koro, skeç ve gösterileri sergilendi.

Nis

Kütüphaneler Kitap Dolsun Herkes Okusun Kampanyasına Kitap Bağışlayan Öğrenci ve Öğretmenlerimize Teşekkür Ediyoruz.

Adıyamanda Yapılan Atletizm Yarışmalarında Öğrencilerimiz

Yıldız Kızlar Atletizm il 1.si
Küçük Kızlar Atletizm il 1.si
Yıldız Erkekler Atletizm il 2.si
Küçük Erkekler Atletizm il 4.sü Oldular.

Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlarda ilimizi Gaziantep'te Bölge Yarışmasında Temsil Edeceğiz.

Mrt

2022 Yılı Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatı Başarılı Bir Şekilde Yapıldı.

Mrt

Gölbaşı Anadolu Lisesinde Ortaokullar Arası Yapılan ''İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması''nda Okulumuzu Temsil Eden Öğrencimiz Fatma ÖZDEMİR İlçe Birincisi Oldu.Öğrencimizi ve Öğrencimizi Çalıştıran Türkçe Öğretmenimizi Tebrik Ederek Başarılarının Devam Etmesini Temenni Ediyoruz.

Şbt

Okulumuz mezunlarından Veteriner Hekim Mahmut ÇİÇEK okul kütüphanemize kitap bağışında bulundu. Kendisine kitap kampanyamıza vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.